Az idén 5. alkalommal kiírt A Fény Mestere pályázatra és a vele párhuzamosan meghirdetett Junior Master of Light hallgatói pályázatra minden eddiginél több alkotás érkezett.

A pályázatokat február 6. 24.00 óráig várta a kiíró. A beérkezett alkotások már megtekinthetők a fenymestere.hu oldalon a Pályázatok menüpont alatt.

Idén a szakmai és az érdeklődő közönség először tud szavazáson keresztül véleményt formálni. A voksok leadására február 11. és 18. között van lehetőség. Szavazni a díj honlapján és az epiteszforum.hu oldalon van lehetőség, az egyes pályázatok aloldalán 1-től 10 pontig. Az a pályázat kapja a Közönségdíjat, amelyik a legmagasabb összpontszámot éri el. Természetesen a közönség a hallgatók pályaműveire is voksolhat.

Ahogy eddig minden évben, a beérkezett pályázatok legkiemelkedőbb alkotásaiból a zsűri idén is short list-et állít össze. A kiválasztott pályázatok alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy a március 2-i díjátadón egy rövid prezentációban részletesebben is bemutassák a pályaművüket a zsűrinek és a megjelent közönségnek, valamint, hogy ezt követően válaszoljanak akár a közönség soraiból felmerült kérdésekre is. A Lisys-Project Kft. által alapított A Fény Mestere 2021 nagydíj, és az ERCO által támogatott Junior Master of Light 2021 díj mellett a különdíjat támogató szervezetek – Magyar Belsőépítész Egyesült, Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata, Provim Kft., Magyar Építőművészet folyóirat – is itt, a díjátadón adják át okleveleiket. Az időpontot már most érdemes beírni a naptárba, mert a rendezvényt hiánypótló szakmai tartalma, kötetlen hangulata és a vendégül látott Élőkép Színház különleges élményt nyújtó előadása miatt már előre is nagy érdeklődés övezi.

Díjátadó: 2022. március 2. szerda, 18.00 óra, Műcsarnok

A részvétel a rendezvényen ingyenes, de a férőhelyek korlátozott számára való tekintettel, regisztrációhoz kötött.