AFM

A díjátadó a világítástervezés ünnepe

Az este szakmai tartalmát – short listesek előadása – a fényhez erősen kötődő kulturális programrész is színesíti. Tökéletes alkalom egy-egy kötetlen beszélgetésre, szakmai kapcsolatok megalapozására.

A Lisys-Project Kft. igazgatója, Böröcz Sándor 2015-ben a kiemelkedő szakmaiság, a kreatív látásmód és az innovatív megoldások elismerésére alapította A Fény Mestere – Master of Light világítástechnikai Nívódíjat. A Fény Mestere kezdeményezés legfőbb szerepe, hogy a színre lépés lehetőségét biztosítsa az újító gondolkodásnak, platformot adjon az eszmecseréknek, az álláspontok ütköztetésének és a kivételes munkák közös ünneplésének.

2023-tól már két – építészeti világítás és fényművészet – kategóriában lehet nevezni. A pályázatokat független szakmai zsűri értékeli. A zsűrizés menete nem a megszokott: a short list-re kiválasztott pályázatok beküldői lehetőséget kapnak arra, hogy a díjátadón egy prezentációban, majd az azt követő kötetlen, szakmai kérdezz-felelekben bemutassák pályaművüket a zsűrinek és nem utolsó sorban a díjátadón részt vevő szakmai közönségnek. A zsűri a prezentációkat követően, a díjátadón dönti el, hogy ki nyeri az adott évben a nívódíjat.

A díjátadó több szempontból is eltér az ilyen típusú rendezvényektől. A szakmai tartalmat a fényhez erősen kötődő kulturális programrész is színesíti. Mivel a rendezvény informális, ezért tökéletes alkalom egy-egy kötetlen beszélgetésre, szakmai kapcsolatok megalapozására, esetleg újraépítésére.

Az együttműködésre felkért médiapartnerek, szakmai szervezetek és kamarák biztosítják, hogy a díj híre és a pályázás feltételei eljussanak az érintettek széles köréhez. Mivel alkotóközösségek is nevezhetnek, így a nívódíj és a különdíjak kisebb stúdiók és tervezőirodák bemutatkozására is lehetőséget nyújt.

Korábbi híreink

Elérhetőség

info@afenymestere.hu

1142 Budapest, Tengerszem u. 78.

Hírlevél