Tisztelt Tervező barátom!

Lázas izgalomban voltam, alig tudtam aludni. Mégsem történik meg mindennap velem, hogy egy díjat alapítok, de ez akkor, 2015 elején valósággá vált. Hogyan fogadja ezt a kezdeményezést a tervezők közössége? Meglátják-e benne makacs szenvedélyemet a fény iránt, hogy a világítás nekem személy szerint is, és mint a területen évek óta tevékenykedő szakembernek is milyen sokat jelent? Hogy minden pályamű mekkora örömmel tölt el? Hogy tégláról-téglára közösen építjük a hazai világítási kultúra felemelésében, magas szintű művelésében hívő, abban munkálkodók közösségét? Azok közösségét, akik hisznek a tér és fény egységében, a harmóniában, ami mindennapjaink örömteli megéléséhez nélkülözhetetlen.

Még szűk két hét van az idei pályázat lezárásáig…és én egyre jobban izgulok. Tudom, hogy nagyon sok, színvonalas világítással megvalósult munka zárult le az elmúlt években, számos innovatív és egyben művészi világítási tárgy is született. Ne rejtsétek el, mutassátok fel őket! Segítsük egymást így is, hogy egy évben egyszer megünnepeljük azokat, akik hisznek a fény fontosságában, erejében, akik érzik, hogy közösségbe formálódva új erő, új látásmód születhet ezen a területen.

Idén egy különlegesen izgalmas, eddig a társadalmi és kulturális események elől elzárt helyszínen rendezzük meg a díjátadót, ami törekvésünk szerint az év világítási eseménye lesz. Itt a főszereplők az alkotók, akik pályázataikon keresztül formálják meg karaktereiket, de egy-egy villanás erejéig más művészeti ágak mestereit is reflektorfénybe helyezzük – így formálja a fény és művészet találkozása igazi örömünneppé az estet.

De ez nélkületek nem megy, a pályázataitok adják ékes bizonyságát annak, hogy kellenek A Fény Mestere Nívódíjhoz hasonló szakmai kezdeményezések, és szükség van az értékek megmutatására, a legjobbak elismerésére. Ne feledjétek: csak az nyerhet, aki pályázik, és február 18-ig még „sok” idő van.

Böröcz Sándor
díjalapító