Építészeti világítás kategóriában az épített tér és a fény/világítás értéknövelő kapcsolódását bemutató pályaműveket, a művészeti értéket is felmutató, élményt teremtő fény-megoldásokat pedig a fényművészet kategóriában várják. Ahogy eddig minden alkalommal, hallgatói pályázatok benyújtására is van lehetőség. A Junior Master of Light célja, hogy a bemutatkozás és a bizonyítás lehetőségét biztosítsa a jövő tehetségeinek.

Kik jelentkezhetnek? Milyen alkotásokat várnak?

A pályázaton minden Magyarországon életvitelszerűen dolgozó személy vagy max. 3 fős alkotóközösség részt vehet, de maximum 3 pályaművet tölthet fel egy pályázó. A kiíró olyan alkotásokat vár, amelyek megvalósulása 2022. január 1. és 2023. december 31. közé esik. A két kategória győztese a dicsőségen, az oklevélen és a trófeán túl 1 000 000 Ft pénznyereményt is kap kategóriánként. A résztvevőknek egyedülálló lehetőség, hogy az összes beérkezett pályamű automatikusan versenybe száll a különdíjakért, valamint a közönségdíjért.

A Junior Master of Light pályázaton részt vehet minden európai felsőfokú intézmény pályázathoz köthető tanszékén alapképzésben vagy mesterképzésben tanuló, vagy doktori intézetében foglalkoztatott korábban diplomázott hallgatója, ha rendelkezik magyarországi lakcímmel. Egy pályázó vagy maximum 3 fős alkotóközösség legfeljebb 3 munkával pályázhat a díjra koncepciótervvel, sorozat-gyártható eszközzel, egyedi eszközzel, alkotással, berendezéssel és nem tárgyiasítható pályamű bemutatásával.

A Fény Mestere nívódíj célja, hogy rávilágítson a tényre: az életünk minden percére hatással lévő fény tudatos tervezés mellett és megfelelő szakmai háttérrel olyan eszközzé varázsolható, amely észrevétlenül teszi jobbá az emberek mindennapjait. A kezdeményezés nem csupán megmérettetés, egyedülálló platform is egyben, ahol a kreativitás szárnyalhat, az eszmecserék teret kapnak, és a kiemelkedő munkákat közösen ünnepelik.

A pályázat benyújtása rendkívül egyszerű. A szükséges információk megtalálhatók a díj honlapján, a www.afenymestere.hu oldalon, és itt néhány kattintással könnyedén leadhatók a pályázatok.

Fontos dátumok:
A pályázatok beadási határideje: március 15. 24:00.
Közönségszavazás: március 22-30. között
A short list-re kiválasztott pályázatok publikálása: április 2-ig.
Díjátadó: április 30.