Pályázó(k): Limelight

A pályázat címe: Úri Muri

Megvalósulás éve: 2022

Rövid összefoglaló: 

Az alkotás a 2022. évi Zsolnay Fényfesztiválra készült, ahol a Barbakán árokban mutatták be a közönségnek. Azóta már két újabb fesztiválon szerepelt, sok vidám élményt szerezve a közönségnek.

 

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Tenisz a Zsolnay család teniszpályáján – igazi úri muri! Alkossatok csapatokat, és a fény segítségével játsszatok egy XXI. századi teniszmeccset a Barbakán-árok csodás, intim, természet által körülölelt pályáján!

A munka leírása:
A Zsolnay család a 20. század elején teniszpályát építtetett a Barbakán-árokba, ez a teniszpálya sokáig a pécsi tenisztársaságoknak lett szívesen látogatott pályája. Innen az ötlet: visszahozni a teniszpályát, valamint betölteni ezt a nagy, intim/elszigetelt teret fénnyel.

A kb 50×10 méteres pályán 120 darab 20 centis opál plexi búra található, amelyeket címezhető RGB ledekkel világítunk meg belülről. Az 5×24-es rács elején és végén van 5-5 szenzor (rálépős vagy mozgásérzékelős). Minimum 2, de maximum 10 ember tudja játszani a játékot. Amikor az egyik játékos rálép a szenzorra, megtörténik a szerva, elindul a labda és elkezdődik a játék. A gömbök felvillanása jelzi a labda pozícióját. Amikor a labda a pálya másik végéhez érkezik, a második játékosnak a labda beérkezésének pillanatában kell a szenzorra lépnie. Ha sokkal korábban lép rá, akkor a vissza labda lassú lesz, ha lekési, akkor veszített, ha viszont a megfelelő pillanatban lép, akkor a labda felgyorsul és az első játékosnak kevesebb ideje van odaérni a
megfelelő pozícióba.

Poster:

Poster 01.

Videó: