Alkotó: Harcos Andrea

A pályázat címe: The Wave – Love Installation by Andrea Harcos

Megvalósulás éve: 2019

Rövid összefoglaló: Harcos Andrea 2019-ben magvalósult,
hullám alakot formázó fényinstallációja több, mint 1200 darab, szálopitkára függesztett üvegcseppből áll, amelyeket Hábori  Gyö rg y  üvegművésszel együttműködve  alkotott meg. A 300X150X250 cm-es fényinstalláció egy balatonalmádi magánotthonba készült.
Célunk az volt, hogy a nagy belmagasságot kihasználva egy lenyűgöző, mégis légies, orgaikus műalkotást hozzunk létre, amely illeszkedik a környezethez és tökéletesen ellátja a nappali minden világítási igényét. Különlegessége, hogy a fény nem külső forrásból, hanem “belülről” árad: a száloptikán keresztül érkező, állítható színű hangulatvilágításon túl az alkotó 42 darab, állítható fényerejű power ledet is elrejtett a cseppek között, hogy maximalizálja az installáció funkcionalitását a térben.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Harcos Andrea 2019-ben magvalósult, hullám alakot formázó fényinstallációja több, mint 1200 darab, szálopitkára függesztett üvegcseppből áll, amelyeket Hábori György üvegművésszel együttműködve alkotott meg. A 300X150X250 cm-es fényinstalláció egy balatonalmádi magánotthonba készült. Célunk az volt, hogy a nagy belmagasságot kihasználva egy lenyűgöző, mégis légies, orgaikus műalkotást hozzunk létre, amely illeszkedik a környezethez és tökéletesen ellátja a nappali minden világítási igényét. Különlegessége, hogy a fény nem külső forrásból, hanem “belülről” árad: a száloptikán keresztül érkező, állítható színű hangulatvilágításon túl az alkotó 42 darab, állítható fényerejű power ledet is elrejtett a cseppek között, hogy maximalizálja az installáció funkcionalitását a térben.