Alkotó: Koncz Noémi Eszter

A pályázat címe: Re:diátor

Megvalósulás státusza: megvalósult

Rövid összefoglaló: 

Manapság elképzelhetetlen egy háztartás fűtőberendezés nélkül, viszont ezek megjelenítése már széles körben eltér. A régi, öntöttvas radiátorokra a fejlődő társadalom szemüvegén keresztül, mint „szégyenfoltokra” tekintünk, amit legtöbbször igyekszünk akárcsak egy függönnyel is a háttérbe szorítani, és csak a szürke, téli időkben hasznosítani. A Re:diátor ezzel a berögződött elképzeléssel igyekszik szembe menni.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Manapság elképzelhetetlen egy háztartás fűtőberendezés nélkül, viszont ezek megjelenítése már széles körben eltér. A régi, öntöttvas radiátorokra a fejlődő társadalom szemüvegén keresztül, mint „szégyenfoltokra” tekintünk, amit legtöbbször igyekszünk akárcsak egy függönnyel is a háttérbe szorítani, és csak a szürke, téli időkben hasznosítani.

A Re:diátor ezzel a berögződött elképzeléssel igyekszik szembe menni, bebizonyítva azt, hogy egy apró módosítással akár a helyiség központi hangulatfokozó elemévé is válhat. Jelen esetben ez az apró plusz egy színes LED szalag beiktatásával nyilvánul meg, amit a fűtőtest függőleges nyílásaiban helyeztem el folytatólagosan. Így a keretek közé illesztett fényforrás, egy szokatlan, mégis egyedi bevilágítást nyújt a környezetének.

Poster:

Poster 01.