Pályázó(k): INNOMATIK Mistic Motion Németh Gábor

A pályázat címe: Mediaduplex Dinamikum

Megvalósulás éve: 2023

Rövid összefoglaló: 

Infiniti, végtelenbe kalauzoló, alagutat ábrázoló objekt, mely dupla oldalú. A virtuális tereket motorizált optomechanika által dinamikusan ábrázolja.
Két oldalról ugyan hasonló, mégis minden időpillanatban eltérő irányú és árnyalatú folyosók adódnak.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Évtizedek alatt sokan alkottak infiniti varázsdobozokat, végtelenbe kalauzoló, alagutat ábrázoló objekteket. Sokadik éve készül alkotónk által a dupla oldalú „nem tereket” generáló objektek. Abban is egyedülálló, hogy a virtuális teret, tereket, nem sztatikusan, hanem motorizált optikák segítségével dinamikusan oldja meg általában.

Tehát a jól ismert trükkös moduljait két dologban is forradalmian új látványvilágokkal látja el, azaz a kettő vagy több oldalról történő betekintés, illetve a dinamikusak a fiktív alagutak, amik egyébként egymásba is belehasítanak.

Jelen pályamű ezen konstrukcióknak egy emberléptékűbb méretű alternatívája, ami által nem csak kukucskálódoboznak vélhető mint az eddigiek, amik közül a legnagyobbnak is az ablakmérete a 12″-os vinil lemezhez mérhető, hanem egy kényelmesen élvezhető, kettő vagy több személy által is „használható”. Üzenete a két oldalról ugyan hasonló, mégis minden időpillanatban eltérő irányú és árnyalatú folyosók adódnak. Előtte és mögötte két teljesen más érkezésű vagy hozzáállású egyén állhat akár, de ők is egymás felé kapják az utakat, bár nem mindig illetve nem feltétlenül egyszerre.

Poster:

Poster 01.

Videó: