Alkotó: Szarvas Dorina Léna

A pályázat címe: Kapcsolatok újragondolva

Megvalósulás státusza: Megvalósult

Rövid összefoglaló: 

A BME Építészmérnöki Kar Mű/Hely című tantárgyának keretében készült alkotás két történeti épület egjellegzetesebb formáit ötvözi stilizált formában.
A perforált palást kisméretű téglából épület kéményt idéz, a palástot tartó fémrúd felső csatlakozása pedig kupolát szimbolizál.
Célunk az alkotással egy olyan mai tárgy létrehozása volt, amely mindkét történeti épület belsőépítészetéhez illeszkedik.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Az installáció célja megmutatni, az üveg transzparenciája által létrejövő árnyékok folyamatos változását és állandó körforgását, ahol egymással szimbiózisba lép a fény, az üveg és az árnyékok. Az egyik fő szempont volt a választott anyag lehetőségeinek felmérése, esetemben az üvegnél a transzparencia, a fénygeometria, a fénytörések, az átlátszó és átlátszatlan technikák árnyékhatásai.

Az üveg lehetőséget nyújt az árnyékok kontrollálására a mintázatok által, majd az animáció és az elemek mozgása által válik dinamikussá a fényfestés. Az animáció és forgó elemek összessége adja ki azt a fali árnyék festményt, az üveg transzparenciájával létre lehet hozni.

Poster:

Poster 01.