Pályázó(k): INNOMATIK Mistic Motion Németh Gábor

A pályázat címe: Fénysugárszippantó Hercegnőcsillag

Megvalósulás éve: 2022

Rövid összefoglaló: 

A motorizált gömbszerű alakzat korongjai egyesével is forognak, táncolnak, mint a hercegnő csillagjának artista szereplői.
Dicroikus színszűrő üvegek ezek, melyek nagy hatásfokkal verik vissza és színezik meg a fénysugarakat.
Alkatrészei ipartörténeti legendáriumokból származnak.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

A 2 db motorizált forgótengelyű gömbszerű alakzat mindegyik palástkorongja egyesével csapágyazott tengellyel rendelkezik. Kivágással készültek a tárcsák, így ezek a glóbusz forgása által elfordulásokra kényszerülnek egyesével is. Különböző intenzitással forognak, táncolnak, mint a hercegnő csillagjának artista szereplői. Dicroikus színszűrő üvegek ezek, azaz a napfényt vagy reflektorok fényeit nagy hatásfokkal és káprázatos reflexiókkal hálálják meg.

A szerkezet minden alkatrésze ipartörténeti legendáriumból származó. A színes korongok a LUMU – MÜPA épületegyüttesét korábban színesbe öltöztető lámpa konfigurációból bontott CMY színszűrői. Napfényes kültéren is színes szeplőket fest mindenhová, ahogyan beltérben is ablak mellett természetesen. Reflektorfényekben is káprázatot szolgál. Átalakított írásvetítőből az 575 Wattos fémhalogén extrém pozíciója által alkot fényoszlopot.

Poster:

Poster 01. 

Videó: