Pályázó(k): Kiégő Izzók

A pályázat címe: EKF – Ragyogj! ünnepi nyitóműsor

Megvalósulás éve: 2023

Rövid összefoglaló: 

Az EKF nyitóprogramja 2023. januárjában, öt helyszínen -közel 1 millió lumennelfényes üstökösként világította be Veszprém belvárosát. Fényfestés és mapping, zene, tánc és különleges koreográfiák szőtték át a város utcáit, miközben megelevenedett Veszprém és a régió történelme, sokszínűsége, értékei. Az este felejthetetlen vizuális élményt kínált kicsiknek és nagyoknak. A  nyitóprogramon a mérnöki precizitással megtervezett és művészi igényességgel kivitelezett vetítés révén a város lakói olyan ünnepi díszben láthatták jól megszokott környezetüket, amire még soha nem volt példa.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programévét nyitó grandiózus esemény, amely Veszprém teljes belvárosát közel 1 millió lumennel ragyogta be 2023. január 21-én. A majd egy órás mapping produkció 80 projektor és több száz négyzetméter ledfal segítségével kísérte végig a teljes zenés színpadi műsort 5 helyszínen párhuzamosan. A vetítések minden eleme egyedi és külön erre az alkalomra készült. A Posta tér, Kossuth utca, Szabadság tér, Óváros tér, Szentháromság tér közel 1,5 kilométeres útvonala mentén a város ikonikus 20 emeletesétől az 1000 éves Szent Mihály-főszékesegyházig számtalan épület vált eleven vizuális felületté.

A 14x 4K felbontású animációk a legkülönfélébb technikákkal készültek: stop motiont kevertünk photogrammetrián alapuló 3D karakter animációval, de megfért a game engineből érkező hiperrealisztikus képek a festett kézi animációkkal vagy a zöld hátteres stúdiófelvételek a fotómontázsokkal. Az esemény technikai tervezés és tartalmi kivitelezésén túl az egyes színpadok megálmodása is csapatunk feladata volt. A mérnöki precizitás és a művészi igényesség egy közel 100 fős csapat fantasztikus kooperációjaként jött létre, világra szóló emléket állítva az emlékezetes napnak!

 

Poster:

Poster 01.

Videó: