Alkotó: Kuklis Tibor

A pályázat címe: Egykori zsidó imaház revitalizációja

Megvalósulás éve: 2021

Rövid összefoglaló: Diplomám témája a budapesti Bosnyák tér mellett a XIX. század végén épült egykori villa, majd zsidó imaház volt. A revitalizáció során mind a földszinti imaház és a telken lévő boltozott pince is kibővült. Fontosnak tartottam, hogy a pinceszinti nappal kiállítótérként, de esténként esetenként tánctérként is működtethető helyiség megfelelő természetes és mesterséges világítással rendelkezzen, illetve a földszinti belső terek anyaghasználata és látszó tartószerkezete is kihangsúlyozódon a bevilágítás által.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Diplomám témája a budapesti Bosnyák tér mellett a XIX. század végén épült egykori villa, majd zsidó imaház volt. A revitalizáció során mind a földszinti imaház és a telken lévő boltozott pince is kibővült.
Fontosnak tartottam, hogy a pinceszinti nappal kiállítótérként, de esténként esetenként tánctérként is működtethető helyiség megfelelő természetes és mesterséges világítással rendelkezzen, illetve a földszinti belső terek anyaghasználata és látszó tartószerkezete is kihangsúlyozódon a bevilágítás által. Az átrium alatti helyiség természetes megvilágításról négy átriumi felülvilágító asztal gondoskodik.

 

 

Poster:

Poster 01.