Alkotó: Pittner József

A pályázat címe: Digitális SzcenoGrafika

Megvalósulás éve: 2021

Rövid összefoglaló: A Digitális SzcenoGrafika-DSG- egy startup, amely egy felhőalapú rendszerben létrehozott virtuális valóság, amely az alkotóművészet és a művészeti képzés – oktatás előremenetét támogatja.
Célunk egy virtuális platform működtetése, ami világszinten összekapcsolja a színháztechnikai és színházművészeti szakembereket, egy olyan hidat képezve, ami összeköti a művészetet a technikával, a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.
A DSG lehetőséget ad egy elfeledett művészeti szakma- a szcenográfus – újragondolására.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

A pályázaton a Digitális-SzcenoGrafika – DSG -, segítségével prezentált, nemzetközi színházépítészeti versenyre készített terv bemutatásával veszünk részt. A pályázaton való részvétel célja, hogy megismertessük a digitalizáció, ezen belül a Digitális-SzcenoGrafika előnyeit, és felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre. A DSG egy startup, amely egy felhőalapú rendszerben létrehoz egy virtuális teret, amely az alkotóművészet és az oktatás előremenetét támogatja. A DSG egy olyan virtuális világ előszobája, amelyben minden alkotó megtalálja a számára megfelelő támogatást a tervei elkészítéséhez, nagymértékben elősegítve a környezetvédelmet.

Poster:

Poster 01.