Pályázó(k): INNOMATIK Mistic Motion Németh Gábor

A pályázat címe: Színcsereberélő terminál – Látásmódosító sorozat tagjaként

Megvalósulás éve: 2023

Rövid összefoglaló: 

Ezen videótükör kicseréli az alapszíneket, kék ruhánk pirosnak, illetve minden egyes tárgy és egyéb más színben mutatkozik mint aminek ismertük azt eddig róla.
Az ipari hulladékból álló szerkezet újra felhasználási edukáció is, amellett hogy illuzionista intézmények kelléke lehet.

A pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása:

Amennyiben unalmas lenne a mindennapi látványvilág, ezen videótükör terminál által kicserélt alapszínek szolgáltatásával, piros ruhánk zöldnek, illetve minden egyes tárgy és egyéb más színben tündöklődik mint aminek ismertük azt eddig róla. Jelen objekt fix módon cseréli a színeket, viszont előkészített a változtatható színcserebelési alkalmazásra, vagyis a melyik alapszínt melyikre történő cserélésének verzióira.

A minden alkotóelemében erkölcsi amortizációkon átesett ipari hulladékból álló szerkezet nem tartalmaz rendkívüli bonyolultságú elektronikát sem.

Felhasználási területe az alkotó látásmódosító sorozatának további tárgyaihoz hasonlóan illuzionista intézmények, edukatív rendezvények, médiaművészeti és újrafelhasználási iránymutatást reprezentáló tárlatok. Továbbá bármilyen váróteremben vagy játszósarokban szerepe lehet, perceket vehet el a haszontalan és akár egészségtelen egyéb időtöltések kiváltása végett és közben szemléletformálást, alkotói, kreativitási inspirációt generálhat.

Poster:

Poster 01.