Kiválasztásra kerültek a döntős alkotások A Fény Mestere – Master of Light 2021 világítástechnikai pályázaton.

2015 júniusában a Lisys-Project Kft. megalapította A Fény Mestere – Master of Light világítástechnikai díjat. Az elmúlt 4 alkalommal a cél mit sem változott: a Nívódíjjal az alapító a szakma figyelmét kívánja olyan világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más kapcsolódó területeken alkotó szakemberek munkásságára felhívni, valamint a legkiemelkedőbbnek a nívódíj átadásával elismerni, akik világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak a magyarországi világításkultúra fejlődéséhez és ezzel a világítástervezés ügyét előmozdítják.

5. születésnapját ünnepli a Junior Master of Light hallgatói pályázat is. Az ERCO által támogatott hallgatói díj a felsőoktatásban tanuló világítástervező, építész, belsőépítész, tárgytervező, képzőművész, iparművész, elektromos tervező tanulmányokat folytató hallgatók fénnyel, világítással kapcsolatos kezdeményező tevékenységét kívánja elismerni.

A beérkezett pályázatok közül a döntőbe kiválasztott pályaművek a zsűritagok álláspontja szerint eredetiségük miatt emelkedtek ki a többi közül. A bírák az alábbi 5 pályaműre szűkítették azok körét, akik közül kikerül majd A Fény Mestere – Master of Light 2021 díj győztese:

Pályázók betűrendben Pályázat címe
Adorján Zalán, Nagy András Terkál Róbert IRIS 2021
Besnyő Dániel, Czingáli Zoltán, Geltz Gergő Etele Cinema pixelvezérelt design világítási rendszere
Danczkay Péter Blass Nova
Hegyi Fanni, Szakács Zalán Panoptica
Soltész Péter +;- 2020

A Junior Master of Light 2021 hallgatói pályázaton a következő pályaművek kerültek a döntőbe:

Pályázók betűrendben Pályázat címe
Evgenii Zhuchenko Inverted lamp
Soltész Edit, Sánta Dóra Zero lamp

 

Gratulálunk nekik és köszönjük magas szakmai színvonalú munkájukat!

Az eredményhirdetésre 2022. március 2-án kerül sor a Műcsarnokban. A kötetlen hangulatú esten lehetőség nyílik találkozni olyan építészekkel, belsőépítészekkel, dizájnerekkel, tárgytervezőkkel, feltalálókkal, akik munkájukkal hozzájárulnak a hazai világítási kultúra emeléséhez.

Ahogy eddig minden évben, a döntőbe került pályázatok alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy a díjátadón egy rövid prezentációban részletesebben is bemutassák a pályaművüket a zsűrinek és a megjelent közönségnek, valamint, hogy ezt követően válaszoljanak a felmerült kérdésekre. A zsűri az itt elhangzottak mérlegelése után hozza meg végső döntést.

Míg a zsűri tanácskozik a közönség az Élőkép Színház Darutánc című produkcióját élvezheti. Ezt követően a kerülnek átadásra a szakmai különdíjak:
• Bedécs Sándor különdíj (támogató: MABE)
• Borz Kováts Sándor különdíj (támogató: MABE)
• Fénytechnikai-tervezés különdíj (támogató: MMK ELT)
• Provim Mesterdíj (támogató: Provim Kft.)
• Magyar Építőművészet különdíj (támogató: Magyar Építőművészet folyóirat)
• Magyar Építőművészet Junior különdíj (támogató: Magyar Építőművészet folyóirat)

Idén a szakmai és az érdeklődő közönség először tudott szavazáson keresztül véleményt formálni. A szavazáson legmagasabb összpontszámot elérő pályázat kapja az Építészfórum által támogatott Közönségdíjat. Természetesen a Junior kategóriában is folyt szavazás.

A részvétel a rendezvényen ingyenes, de a férőhelyek korlátozott számára való tekintettel, regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hernady.zita@ideamarketing.hu címre küldött levéllel lehet február 22-ig.