Mit hozott a szakmai zsűri dicsérete

A tavalyi pályázatra benyújtott LedbyLed lámpacsaládot a szakmai zsűri a legjobbak közé sorolta és dicséretben részesítette. Bokor Gyöngyivel a tervezővel beszélgettünk a díjról és arról, hogy mi történt vele azóta.

 

AFM: Hogy írnád le 1-2 mondattal a LedbyLed lényegét?

B.Gy.: Jelenleg nagy divatja van a nagyon minimál stílusú, egyszerű kör, ellipszis, négyzet vagy hasáb alakú LED szalagos világítótesteknek. Ezek általában fém, üveg vagy műanyagburkolattal készülnek. Az én lámpáim viszont az alapformát ugyan követve, de a minimál kontúrtól eltérve, egy cizellált burkolatot kapnak. Mégpedig, ennek két oka van. Egyrészt a plasztikus elemek egy rendszert alkotnak, mely rendszer lehetővé teszi, hogy többféle formát lekövethessenek, másrészt, ezek a plasztikus formai egységek egyféle gazdag, organikus látványt kölcsönözhetnek a lámpának..

 

AFM: Mi történt veled a díjátadó óta eltelt időben?

B.Gy.: A lámpák gyártásán és forgalmazásán dolgozom, és sok más érdekes projektben is részt veszek, neves magyar designerekkel együttműködve.

 

AFM: A pályázaton való részvétel segített ismertebbé tenni a LedbyLed-et?

B.Gy.: Persze! Ez egy nagyon jó, hasznos és előremutató kezdeményezés! Minden ilyen jellegű pályázat és program nagyon hasznos a szakmának, külön – külön a designereknek, és persze a közönségnek is.

 

AFM: Okozott nehézséget a pályázati anyag összeállítása?

B.Gy.: Bevallom, egy kicsit megijedtem a kiírás olvasásakor. Nagyon műszaki hangvételű volt, és igen sok műszaki jellemzőt kért a kiíró. Különféle világítástechnikai adatokat és beméréseket kértek az anyaghoz. Az a helyzet, hogy ez egy designernek, – aki alapvetően a design világából jön, és nem a műszaki, elektromos tervezői oldalról ez – egy kissé ijesztő.

 

AFM: Találkozhatunk valahol az általad tervezett LedbyLed család valamely tagjával?

B.Gy.: Mostanában, több designerrel karöltve azon dolgozunk, hogy egy olyan helyet találjunk, vagy hozzunk létre, ahol méltó környezetben tudjuk bemutatni a tárgyainkat. Több helyszínt megnéztünk már, azonban, még nem döntöttünk.