KOVÁCS ZOLTÁN DLA

2010 óta oktatok a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán belsőépítészeti tervezést, környezettervezést és komplex környezettervezést. Jelenleg a Belsőépítész Mesterképzés szakvezetője vagyok. 2005-ben lettem az Építészkamara vezetőségi tagja. 2009-ben munkásságomat Ferenczy Noémi díjjal jutalmazták kaptam, 2010-ben Terézváros Díszpolgára lettem.

A Magyar Iparművészeti Főiskola Belsőépítész Szakán diplomáztam 1981-ben Szrogh György professzor vezetésével. Ezt követően 4 évet a Hungexpo KKI. A IV. Stúdióban dolgoztam és több száz kiállítást terveztem, majd az Építési Minisztérium Magyarországot bemutató kiállításainak tervezőjeként eljutottam pl.: Tokióba, Stockholmba, Párizsba.

Belsőépítészeti munkáim között szerepel irodaház, iskola, kávézó, bemutatóterem, kiállító terem, üzlet, bank, fagyizó és bútorbolt is. Az építészeti munkáim is igen szerteágazóak, megbízásaim között szerepeltek irodaházak, magán és középületek, bevásárlóközpont és szálloda, de foglalkoztam régi épületek, várak rekonstrukciós tervezésével is.

Érdeklődésemet az építészet és a belsőépítészet mellett egyéb művészeti területek is folyamatosan ébren tartották, 1981 óta vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja, és 6 évvel később a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének is tagja lettem, itt 2009-től a felügyelőbizottságba is beválasztottak.

Az 1990-ben létrehozott Period Design Kft. vezetőtervezőjeként kollégáimmal a legújabb számítógépes 3D-s szimulációs módszerek alkalmazásával készítjük el építészeti és belsőépítészeti terveinket. Tekintettel vagyunk épített környezetünk még megmaradt és védendő értékeire.

A teljes igénye nélkül néhány megvalósult munkám:

1995-2002            Metropolitan irodaházak építészeti és belsőépítészeti terve

2001                      Budapesti Állat- és Növénykert, Kiállító terem építészeti terve

2002                      XIII. kerület, 66 lakásos társasház nyertes pályázat (társtervezők: Nieder Iván, Székely Tamás)

Zánka nyaraló tervezése

2006                      Tervker Rt., Eger szolgáltatóház belsőépítészete

2007                      Xantus János Idegenforgalmi Középiskola, Wellness fürdő belsőépítészete

2008                      VI. kerület, Glória Jeans Caffé belsőépítészete

2010                      VI. kerület, Bajza Utca Általános Iskola rekonstrukció

2012                      Csatornázási Művek hőközpont, gépészeti csarnok a MÜPA kiszolgálására

2013                      Balatonfőkajár, 144 szobás Motorakadémia Sporthotel