Junior Master of Light

Ha a fantáziádat megmozgatja a fény,
ha azon gondolkozol, hogy a világítás hogyan adhat hozzá a mindennapokhoz,
ha új gondolataid vannak a természetes vagy a mesterséges fény alkalmazásával kapcsolatban,
ha alkotásodnak, művednek része a fény,

akkor pályázz a „JUNIOR MASTER OF LIGHT”díj elnyerésére!

A díjról
A Junior Master of Light díjat a Lisys-Project Kft. alapította, támogatója az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete. A díjjal az alapító azoknak a hallgatóknak a tevékenységét, alkotó munkáját kívánja elismerni, akik gondolataikkal, újító ötleteikkel, világítási terveikkel, a megszokottól eltérő szemléletükkel hozzájárulhatnak a hazai világításkultúra fejlődéséhez.

A Junior Master of Light hallgató díjat szakmai zsűri ítéli oda, ami valós szakmai elismerést jelent a győztes pályázónak. A pályázatot nagy sajtó figyelem övezi, a győztes pályázó neve a szakmai fórumokon ismertté válik, komoly hazai – és a fődíjnak köszönhetően – nemzetközi kapcsolatokat alakíthat ki, amelyek a karrierépítésben nagy előnyt jelentenek.

A pályázásról
Nem elvárás a 2 oldalnál hosszabb pályázati dokumentáció, viszont legalább olyan terjedelem szükséges, amely lehetővé teszi a pályamű részletes bemutatását, képpel illusztrált kifejtését. A pályázás menete nagyon egyszerű, minden információ megtalálható a www.afenymestere.hu oldalon.

Fontos információk

 • A pályázat beadási határideje: 2017. január 12.
 • Nevezési díj nincs.

LÉPJ KI A FÉNYRE, ÉS LEGYÉL TE A JUNIOR MASTER OF LIGHT 2016!

TARTALMI KIÍRÁS

1. A pályázók köre
A pályázaton részt vehet minden magyarországi felsőfokú intézmény, pályázathoz köthető tanszékén alapképzésben vagy mesterképzésben résztvevő, vagy doktori intézetében foglalkoztatott korábban diplomázott hallgatója. Egy pályázó vagy maximum 3 fős alkotóközösség egy munkával pályázhat a díjra. A hallgatók nemzetiségében nincs kötöttség.

2. Beadandó pályázati anyag
Várjuk mindazon ötletek, tervek, koncepciók, alkotások, képek, felvételek, modellek bemutatását, amelyeknek kapcsolódnak a világításhoz, a természetes vagy mesterséges fény alkalmazásához, abban új szempontokat mutatnak be.

A pályázat beadási határideje: 2017. január 12.

A pályázati anyag minden esetben tartalmazza:

 • a pályamű rövid szöveges bemutatása (nem elvárás a 2 oldalnál hosszabb pályázati dokumentáció, viszont legalább olyan terjedelem szükséges, amely lehetővé teszi a pályamű részletes bemutatását, képpel illusztrált kifejtését)
 • nyilatkozat arról, hogy a beadott pályázati anyag a Pályázó/alkotó közösség szellemi terméke a megvalósult világítási berendezésről, eszközről, alkotásról készült fotók, vagy ha a műfaja úgy kívánja meg, más digitális formátumok (pl. video vagy panoráma)

Az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete a pályázók munkájának megkönnyítése érdekében konzultációs lehetőséget biztosít 2 előre megadott napon.

3. Kiíró, nevezési díj
Nevezési díj nincs. A hallgatói Nívódíj kiírója, a díj alapítója a LISYS-PROJECT Kft., támogatója az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete.

4. A győztes pályamű díjazása

A JUNIOR MASTER OF LIGHT díjat 1 fő vagy egy 3 főből álló alkotóközösség kaphatja meg. A győztes pályaművet benyújtó pályázó vagy alkotóközösség összetett díjazásban részesül, mely az alábbiakból áll:

 • 2017-ben szervezett, több napos, gyárlátogatással egybekötött szakmai út az ERCO Lüdenscheid-i központjába (maximum 3 fő részére).
 • „A JUNIOR MASTER OF LIGHT 2016” elismerő oklevél
 • „A JUNIOR MASTER OF LIGHT 2016” felirattal ellátott emlékdíj
 • Minden kommunikációjában jogosult használni A Junior Master of Light 2016 elnevezést

További kiemelkedő pályaműveket a zsűri elismerő oklevéllel díjazhat.

A PÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSA

1. A pályázás menete
A pályázat lebonyolításának folyamata az alábbi:

 • a Pályázó regisztrál a www.afenymestere.hu honlap regisztrációs felületén
 • a regisztrációt követően Pályázó egy regisztrációs kódot kap, melynek segítségével ugyanezen a honlapon a „Pályázatok feltöltése” menüpontban feltölti pályázatát.
 • a Pályázat feltöltését követően annak módosítására nincs lehetőség.
 • a feltöltött anyag nevében mindenképp szerepeljen a „Junior” elnevezés. A pályázatok feltöltésének határideje 2017. január 12.
 • a Pályázat sikeres feltöltéséről a Pályázó megerősítő visszajelzést kap
 • a pályázatok végleges elbírálását a zsűri 2017. január 31-ig végzi el
 • díjátadó gála keretében kerül sor a díj átadására 2017. február hó folyamán, és a zsűri által legjobbnak ítélt – kiválogatott, azaz „döntőbe” került – pályázatok a díj honlapjára is kikerülnek

 

2. A pályázatok értékelése, a zsűri összetétele
A díj odaítélése kizárólag szakmai alapon történik, minden üzleti érdektől mentesen. A pályázatokat egy 7 főből álló, széles szakmai kört felölelő zsűri bírálja el. A díj alapítója, a Lisys-Project Kft., illetve a díj létrejöttét támogató ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviselete a díj odaítélésében, a zsűrizésben nem képviselteti magát.

A szakmai zsűri tagjai:

 • Bányai Tamás, világítástervező, a tavalyi győztes pályamű világítási koncepciójának megalkotója
 • Csontos Balázs, a Vígszínház világítás tervezője és világítási felügyelője
 • Haász Ferenc, az ERCO világítástervezője és a Madebylight tervezői közösség alapítója
 • Juhász Ákos, építész, a MOME Építészeti Intézetének igazgatója
 • Kádár Bálint, építész, a KÉK alapítvány elnöke
 • Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu alapító-főszerkesztője
 • Somogyi Krisztina, a zsűri elnöke, vizuális intelligencia-kutató

A zsűri a tagjaiból Elnököt választ, aki a zsűrit és annak döntését képviseli, valamint a díjátadó gálán a nyertes pályázót bejelenti, a pályázatokat általánosan értékeli. A zsűri a pályázatok értékelésének pontrendszerét maga határozza meg oly módon, hogy a kiírás céljait és szellemiségét magába foglaló értékelési szempontrendszert állít fel, és annak mentén bírálja el a pályázatokat.

3. A díj átadása
Az alapító szándéka, hogy a díj átadására 2017 februárjában, a korszerű világítástechnika számos elemét megalkotó Thomas Alva Edison születésnapjára emlékezve kerüljön sor. Az alapító célja, hogy a díj átadására ünnepélyes környezetben, a lehető legszélesebb szakmai kör részvételével, valamint a lehető legnagyobb sajtónyilvánosságtól övezve kerüljön sor. A nyertes pályázatot a zsűri Elnöke nevezi meg, a díjat a JUNIOR MASTER OF LIGHT díj támogatója, az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének képviselője adja át.

Junior Master of Light pályázati kiírás letöltése!