Horváth Gábor

A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán 1996-ban szereztem villamosmérnök, majd 1999-ben műszaki menedzser diplomát. A BMF világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzésén 2008-ban végeztem.

Közel 15 éves mérnöki pályafutásom során leginkább épületek bel- és kültéri világítás-tervezésével foglalkoztam, valamint az egyes projektek lebonyolítását végeztem, az ötlettől egészen a megvalósulásig. A szerteágazó feladatok közül mindig is a műszaki problémák megoldása motivált a legjobban, amikor építészekkel, belsőépítészekkel, villamos tervezőkkel együttműködve kellett megtalálni az ügyfél számára az ideális megoldást. A Hunilux Kft.-nél eltöltött 7 év során nagy hatással volt rám a világításnak az a magas szintű kultúrája, amit olyan külföldi gyártók képviseltek, mint a firenzei központú TARGETTI, vagy a dán LOUIS POULSEN. Szakmai továbbképzéseik során értettem meg jobban a fény, a művészetek és az ember közötti összefüggések fontosságát. Ezért is vált szívügyemmé a megszerzett tudás és tapasztalat továbbadása szakmai előadások és tanfolyamok keretében.

2012-től saját útra léptem, és a Lightplus Hungary Kft. vezetőjeként végzem továbbra is munkámat az építészeti világítástechnika területén.

Büszke vagyok rá, hogy 2013-ban megkaptam az Építőipar Megbízható Mestere díjat, olyan neves építészek ajánlásával, mint Finta József és Rosta S. Csaba. A teljesség igénye nélkül néhány főbb munkám, amelyeknek a megvalósulásában nekem is, vagy cégemnek is szerepe volt:

2015  Szegedi Dóm, altemplom

2015  Váci utcai Anna Café, homlokzatvilágítás, Budapest

2014  Electrolux bemutatóterem, Budapest

2013  Krisztina Palace Irodaház homlokzatvilágítás, Budapest

2013  Kogart Múzeum, Tihany

2013  Esterházy Kastély, Rendezvényközpont, Fertőd

2012  Szt. István Bazilika, Szent II. János Pál Pápa Terem, Budapest

2010  Lloyd Irodaház, beltéri-, és díszvilágítás, Győr

2007  Móra Ferenc Múzeum, Szeged