Díjátadó

Február 22-én igazán különleges este volt A Fény Mestere – Master of Light 2016 hivatalos díjátadója.

A rendezvény lebonyolítása, a helyszín, a catering, a fellépő zenészek és a különleges fény-installáció már önmagukban is említésre méltóak. De így együtt tették az idei díjátadót az év legizgalmasabb világítástechnikai rendezvényévé.

 Csavar a lebonyolításban

A szeptemberben meghirdetett pályázathoz idén különdíj támogatásával csatlakozott a Magyar Belsőépítész Egyesület, a GE Hungary Kft. és a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata. Így a beérkezett pályaművek a nívódíj mellett versenybe szálltak a Design, az Eco és a Fénytechnikai tervezés különdíjakért is. A zsűri a beérkezett pályaművek közül hármat juttatott a döntőbe. Izgalmas fordulat, hogy a díjátadó első részében a döntősök egy rövid, 5 perces prezentáción mutatták be pályázatukat. A zsűritagok a prezentációkat követően elvonultak, és ott hozták meg a döntést: az idei nívódíjat a Healium Decoration nyerte Light-former koncepció, Dodekaéder című pályaművével.

Különleges helyszínen elképesztő fényinstalláció – a tervező Csontos Balázs

Csontos Balázs az idei pályázattal nemcsak, mint zsűritag került kapcsolatba. A Vígszínház állandó világítástervezője a díjátadóra különleges fényinstallációval készült. A régi Budapest Harisnyagyár épületének két oldala is kékben pompázott. A lépcsőházban gyertyák mutatták az utat, a lépcsőfordulókba kihelyezett Vivosol elképesztő mintákat festett a padlóra és a falakra. A Flashback Studio loft-hangulatú 400 négyzetméteres termét kék és sárga fénnyel öltöztette fel, de az eredeti indusztriális hangulatot nem engedte elveszni, a függesztetett lámpákba Edison-izzók kerültek, a fém tartószerkezet a földre állított ipari fénytestekkel kapott “megtámasztást”. A wow-hatást azonban a kintről érkezett fény váltotta ki a vendégekből. A szomszédos épületek tetején elhelyezett nagy erejű fényvetők nem mindennapi árnyék-látványt varázsoltak a terem plafonjára. Testet öltött a pályázat célja! A terv tökéletes kivitelezéséért köszönet a Forevent csapatának, akik az esten technikai személyzetet is biztosították.

_MG_8985 _MG_8981 _MG_8980 _MG_8979 _MG_8978 _MG_8977 _MG_8975 _MG_8973 _MG_8972 _MG_8971 _MG_8969 _MG_8967 _MG_8962 _MG_8961 _MG_8959 _MG_8951 _MG_8946 _MG_8945 _MG_8944 _MG_8941 _MG_8940 _MG_8937 _MG_8935 _MG_8934 _MG_8926 _MG_8921

A galéria képeit készítette: (c) Batár Zsolt – madebylight

Kreatív catering

Olyan egyedi catering megoldás várta a vendégeket, amelyhez professzionális partnerre találtunk az idén 20 éves Waldorf-Cateringben. Az együttműködés alapja az a kreatív szemlélet, amelyet a Waldorf-Catering a gasztronómiai szolgáltatás terén valósít meg, míg a Lisys-Prject Kft. épp a nívódíj alapításával kíván elismerni.  A Waldorf-Catering által a helyszínre varázsolt fingerfood-partyn az apró falatokat a látványos ART installáción, kreatív tálalórendszeren terítették, míg a felszolgáló kollégák folyamatosan flyerekről kínálták a vendégeket. A catering ötvözte az újító gondolkodást az elegánsan egyszerű megjelenéssel, ami nem terelte el a lényegről, a díjazottakról a figyelmet. A Waldorf Art tálalórendszer tökéletesen illeszkedett a teremhez és illett a különlegességek sorába is.

Dallamos jazz Juhász Attilával és zenekarával

A hazai könnyűzenei életben csak Jackként emlegetett Juhász Attila neve nem idegen a zenerajongók számára. Több évtizedes pályafutása során számos pop, illetve jazz formációban. Sokoldalú, virtuóz muzsikus, kiváló hazánk egyik legkeresettebb hangszerelője és sessionzenésze, továbbá számos jazzformáció állandó tagja. A díjátadón 2 zenésztársával lágy jazz-zenét játszottak. Egy gitár, egy zongora, egy nagybőgő és persze a virtuóz előadás annak ellenére is többször kapott tapsot, hogy csak háttérzenét szolgáltattak a díjátadó előtt és után kialakuló beszélgetésekhez.